12 липня — День фотографа. 5 цікавих фактів про фотографію Назад

12 липня — День фотографа. 5 цікавих фактів про фотографію

В 1826 році фотограф Жозеф Ньепс зробив перший в історії фотознімок. А ви пам’ятаєте свій перший знімок?

В 1826 році фотограф Жозеф Ньепс зробив перший в історії фотознімок. А ви пам’ятаєте свій перший знімок?

Image title

12 липня всі, хто вміє робити вдалі кадри, відзначають День фотографа. На RIA.com як професіонали, так і любителі можуть знайти техніку для гарних знімків. Дивитись товари для фотографів»

До свята ми підготували 5 цікавих фактів про фотографію:

1. Як фото допоможе повернути загублений гаманець

В 2009 шотландські психологи провели експеримент. Вони «загубили» на вулицях 240 гаманців з контактами та різними фотографіями. Всього повернули 42% гаманців. Але які саме? Так, повернули всього 15% від всіх гаманців, в яких взагалі не було фото, 28% — з літньою парою, 48% — з сім’єю, 53% — з домашньою твариною та 88% з немовлям.

2. Ейнштейн та найвідоміше його фото

Знамените фото Ейнштейна с висунутим язиком було зроблене в 1951 році після святкування дня народження фізика. Він був втомлений та на чергове прохання позувати висунув язик, але фотограф встиг зробити кадр. Фото дуже сподобалось вченому і він подарував його ведучому науково-популярних передач Говарду Сміту. На звороті було написано: «Вам сподобається цей жест, тому що він призначений всьому людству».

Image title

3. Звідки з’явився термін папарацці

Папараццо — ім’я надокучливого фотографа з фільму Федеріко Фелліні «Солодке життя». Після виходу фільму слово приклеїлось до всіх фотографів, які переслідують знаменитостей.

Image titleКадр з фільму «Солодке життя»

4. Як Едіт Піаф рятувала полонених за допомогою фото

Відома співачка Едіт Піаф в період окупації виступала в таборах для військовополонених на території Німеччини, а потім фотографувалась на пам’ять з ними та німецькими офіцерами. Після цього в Парижі обличчя військовополонених вирізали з фото та приклеювали в фальшиві документи. Піаф їхала в табір з повторним візитом та таємно привозила паспорти, по яким деяким полоненим вдалось втекти.

5. Нічна веселка

Веселку можна побачити не тільки вдень. Існують і веселки, які виникають коли сонячне світло відбивається від місяця. Але так як це світло суттєво слабше, то для людського ока веселка виглядає просто білою. Але фотоапарат з тривалою експозицією може зафіксувати її в кольоровому вигляді.

Image titleМісячна веселка над водоспадом Вікторія. Фото: Calvin Bradshaw

Обрати фототехніку

Гарних знімків та вдалих покупок у Перевірених продавців на RIA.com!


Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье